Здоров’я

В Україні дозволили випробування ще одного препарату проти коронавірусу

Клінічні випробування пройдуть в лікарнях Вінниці, Івано-Франківська, Луцька, Києва та Одеси.

МОЗ дозволило клінічні випробування Амізону для лікування COVID-19. Наказ підписав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Дозволити проведення клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19), згідно з додатком», — сказано в документі.

У додатку до наказу зазначено, що це повинно бути «багатоцентрове, подвійне-сліпе, рандомізоване, плацебо-контрольоване дослідження ефективності та безпеки препарату Амізон® МАКС, капсули 0,5 г, виробництва АТ Фармак, в комбінації з базовою терапією, у пацієнтів із захворюванням COVID-19, викликаним вірусом SARS-CoV-2, середнього ступеня тяжкості».

Випробування будуть проведені в таких медустановах:
в КНП «Вінницька міська клінічна лікарня №1» і Вінницькому національному медичному університеті ім. Н.І. Пирогова на кафедрі інфекційних хвороб з курсом епідеміології
в алергологічному відділенні КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради»
у відділенні пульмонології КНП «Волинська обласна клінічна лікарня Волинської обласної ради
інфекційному відділенні КНП «Київська міська клінічна лікарня №9» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
інфекційному відділенні для дорослих КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Закарпатської обласної ради
відділенні №2 КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня» Івано-Франківської обласної ради і Івано-Франківському національному медичному університеті на кафедрі інфекційних хвороб і епідеміології
у відділенні №10 КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» Одеської міської ради і Одеському національному медичному університеті на кафедрі інфекційних хвороб
Нагадаємо, що раніше в Україні з’явився перший донор плазми крові, якй переніс COVID-19. Із зібраної плазми повинні розробити і виготовити потенційно ефективний препарат проти коронавірусу.

Також повідомлялося, що Україна закупить американський препарат від коронавірусу. МОЗ через дипломатичні канали веде переговори про закупівлю противірусного препарату Ремдесівір.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net