Економіка

В Україні готуються до літа в умовах маловоддя

Деякі території матимуть водний дефіцит, хоча в цілому побутові та економічні потреби України у воді будуть забезпечені.

У Держводагентстві повідомили, що у зв’язку з маловоддям вжили необхідних заходів для забезпечення населення та економіки водними ресурсами протягом літнього періоду. Про це повідомляє прес-служба уряду.

«Для уникнення дефіциту водних ресурсів встановлено оптимальні режими роботи водних об’єктів. Це ті узгоджені «правила гри» з водокористувачами для збалансованого водокористування в умовах маловоддя», — сказав заступник глави Держводагентства Михайло Хорев на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що в цілому наповнення водосховищ дозволяє забезпечити в повній мірі водні потреби українців. Це питні та побутові потреби населення, а також потреби зрошення.

Відзначається, що для наповнення водою водосховищ Відсічне і Денішівське, які є джерелами водопостачання міста Житомира, з вищерозташованих штучних водних об’єктів скидають воду, проте це не вирішило проблему в цілому.

«Михайло Хорев розповів, що Держводагентством підготовлено стратегічні документи для моделювання водного дефіциту — водогосподарські баланси, які дають можливість оцінити і виявити, які саме території матимуть водний дефіцит», — повідомили в прес-службі.

Також повідомляється, що при Держводагентстві розпочала роботу експертна група, яка буде займатися розробкою стратегічних напрямків збереження водності в умовах маловоддя.

Раніше повідомлялося, що в Україні вперше можуть обмежити водокористування. На більшості річок України спостерігається низька водність.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net