Економіка

В Україні може виникнути дефіцит води — РНБО

Ймовірність маловоддя вимагатиме оптимізації використання водних ресурсів та економного водоспоживання, зазначив секретар РНБО Олександр Данілов.

В Україні існує ймовірність виникнення водного дефіциту в басейнах деяких річок. Про це стало відомо в ході засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави, повідомляється на сайті Ради національної безпеки і оборони.

Зазначено, що за інформацією Державного агентства водних ресурсів, останні п’ять років в Україні були маловодні, тому існує ймовірність виникнення дефіциту води в басейнах деяких річок, які мають значне антропогенне навантаження.

У цьому контексті секретар РНБО Олександр Данілов зазначив, що ймовірність маловоддя потребує оптимізації використання водних ресурсів та економного водоспоживання.

Він запропонував провести інвентаризацію джерел підземних вод питної якості і артезіанських свердловин з метою залучення їх до систем водопостачання.

Також на засіданні йшлося про необхідність залучення додаткових фінансових ресурсів для модернізації систем централізованого водопостачання для забезпечення населення якісною питною водою.

Крім того, учасники заходу ініціювали розробку водної стратегії України.

«За підсумками наради прийнято протокольне рішення з рекомендаціями уряду України щодо забезпечення водної безпеки держави в 2020 році», — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в українських річках зафіксовано найнижчий рівень води за 100 років. Єдині річки, в яких навесні прибула вода, протікають в Карпатах. Дефіцит води може призвести до обмежень для промислових і сільськогосподарських підприємств.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net