Економіка

В Україні нарощують випуск противірусного препарату

У зв’язку з пандемією коронавірусу в Україні зріс попит на противірусні та жарознижувальні препарати.

Найбільша фармацевтична компанія України Дарниця збільшить виробництво противірусного препарату у зв’язку з пандемією коронавірусу, повідомляє прес-служба компанії.

Так, сьогодні почалося додаткове виробництво 100 тисяч упаковок препарату Імустат. Додаткова серія буде випущена в квітні.

«Ми розуміємо, що ситуація сьогодні вимагає блискавичної реакції. Тому ми змінили наші виробничі плани і зробили пріоритетним випуск препаратів, що застосовуються для профілактики і лікування симптомів вірусних інфекцій. Імустат рекомендований дорослим для зменшення тривалості і тяжкості перебігу хвороби, полегшення її основних симптомів. Ми зробили все необхідне, аби 26 березня розпочати виробництво додаткових 100 тисяч упаковок цього препарату», — повідомив голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків.

Імустат — противірусний препарат у таблетках. Рекомендований дорослим для зменшення тривалості і тяжкості перебігу хвороби і полегшення її основних симптомів. В результаті застосування препарату знижується частота розвитку ускладнень, пов’язаних з грипом. Імустат малотоксичний і не робить негативного впливу на організм людини.

Раніше Дарниця оголосила про плани випустити мільйон упаковок препарату Парацетамол-Дарниця, який також застосовується при лікуванні вірусних інфекцій.

Крім того, Дарниця готова запустити виробництво препаратів, які на Заході використовують для лікування коронавірусу, — хлорохін і його похідну речовину гідроксихлорохін.

Як відомо, з 1998 року Дарниця є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. У 2019 частка компанії на ринку склала 13,76%.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net