Економіка

В Україні назвали терміни будівництва найбільшого вітропарку в Європі

Норвезька компанія NBT в жовтні нинішнього року почне будівництво вітрової електростанції Зофія загальною потужністю 792,5 МВт в Запорізькій області, яка стане найбільшою в Європі. Про це повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Чиновники нагадали, що в грудні 2019 року між Запорізькою ОДА та компанією NBT був підписаний договір про співпрацю, у рамках якого були досягнуті домовленості про залучення інвестицій в інфраструктуру регіону на загальну суму 1,2 млрд євро. Реалізація проекту планується до кінця 2022 року.

Фінансування будівництва вітропарку Зофія буде здійснюватися за допомогою банку JP Morgan та із залученням світових фінансових інститутів й експертів.

«На сьогодні розроблена проектна документація, отримані висновки про вплив на довкілля. Підписані угоди про виконання генеральних підрядних робіт з китайською корпорацією СЕТ. Проводяться роботи з коригування проектних і дозвільних документів у зв’язку зі зміною постачальників вітрогенераторів і збільшення їхньої потужності», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за минулий рік «зелені» електростанції уперше обійшли АЕС за обсягом виробництва енергії у світі. Крім того, «зелена» енергетика обігнала атомну за обсягами. У цілому вона за рік зросла на 13,7%.

Також повідомлялося, що в 2019 році в Україні десять головних інвесторів у відновлювану енергетику заробили більше 14 млрд гривень. При цьому найбільше заробили компанії бізнесмена Ріната Ахметова — 4,7 млрд гривень, зайнявши більше 25% ринку.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net