Прогрес

В Україні почали випробування нового міномета

За результатами випробувань буде прийнято рішення про можливість прийняття міномета МП-120 на озброєння.

Українські військові проводять державні випробування дослідних зразків міномета МП-120. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

Відзначається, що випробування проходять на загальновійськовому полігоні поблизу селища Гончарівське на Чернігівщині за участю військових фахівців Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

«Новий міномет МП-120 калібром 120 мм, розроблений українськими виробниками, повинен замінити радянські аналоги, які були на озброєнні української армії, вітчизняним продуктом з численними доробками», — йдеться в повідомленні.

У Генштабі розповіли, що міномет МП-120 призначений для знищення й придушення навісним вогнем живої сили і вогневих засобів противника, розташованих як відкрито, так і в укриттях польового типу, на крутих зворотних схилах висот, у глибоких лощинах, ущелинах і лісах, а також для руйнування окопів, траншей і легких дерево-земляних споруд.

«Властивості міномета дозволяють підтримувати механізовані підрозділи в бою, відбивати атаки противника вдень і вночі», — відзначили військові.

За результатами випробувань буде прийнято рішення про можливість прийняття міномета МП-120 на озброєння у ЗСУ.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net