Аналітика

В Україні подорожчали крупи, яловичина і фрукти

В цілому зміна цін на продукти харчування, щодо яких запроваджено державний моніторинг, була незначною і різноспрямованою.

Протягом тижня ціни на продукти харчування трохи зросли. Зокрема дорожчали крупи, яловичина і фрукти. Про це йдеться у звіті за підсумками тижня Національного банку України, який був опублікований у п’ятницю, 22 травня.

«Протягом останнього тижня ціни на продукти харчування трохи підвищилися. Зокрема, дорожчали фрукти під впливом скорочення пропозиції, а також яловичина і деякі крупи», — йдеться у звіті.

Повідомляється також, що зміна цін на продукти харчування, щодо яких запроваджено державний моніторинг, була незначною і різноспрямованою.

«За даними з онлайн супермаркетів, протягом квітня-травня зміна цін на більшість таких товарів не перевищувала 3% за тиждень, а вартість деяких з них навіть знижувалася», — йдеться у звіті НБУ.

Як відомо, з 18 травня набула чинності постанова КМУ про державне регулювання цін, що зобов’язує ритейлерів заздалегідь декларувати зростання роздрібних цін для певного переліку продуктів харчування і медичних товарів.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net