Економіка

В Україні прискорилося падіння промвиробництва

Зниження зафіксували в переробній і видобувній промисловості, а також у постачанні електроенергії та газу.

У квітні промислове виробництво в Україні знизилося на 16,2% порівняно з аналогічним місяцем 2019 року. При цьому в березні воно становило 7,7%, у лютому — 1,5%, у січні — 5,1%, повідомила Державна служба статистики.

Як зазначили у відомстві, з корекцією на ефект календарних днів падіння промвиробництва у квітні було навіть трохи більшим — 16,7% проти 8,6% у березні.

Щодо березня цього року промислове виробництво у квітні скоротилося на 12,8%, однак з урахуванням сезонного коригування — на 6%.

У Держстаті відзначили, що падіння у переробній промисловості у квітні 2020 року становило 20,3% порівняно з аналогічним періодом 2019 року, у добувній промисловості і розробці кар’єрів — 11,2%, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря — 7,2%.

За першу третину цього року промвиробництво в Україні скоротилося порівняно з аналогічним періодом минулого року на 7,9%. У тому числі у добувній промисловості і розробці кар’єрів — на 6%, у переробній промисловості — на 8,7%, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря — на 8%.

Нагадаємо, у 2019 році промислове виробництво в Україні знизилося на 0,5% порівняно із 2018 роком.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net