Аналітика

В Україні роздрібна торгівля повертається на докризовий рівень

Минулого місяця товарообіг в Україні в основних секторах роздрібної торгівлі вийшов на докризовий рівень і практично досяг позначки за лютий. Про це повідомила прес-служба ПриватБанку.

Без втрат з карантину наразі виходить продуктовий ритейл.

За даними аналізу обсягу оплат покупок картами в мережі торгових терміналів банку, в березні і квітні 2020 року, в порівнянні з лютим, безготівковий обіг в мережі магазинів продуктів харчування зріс на 25%. У травні безготівковий обіг в продуктовій мережі був вищим в порівнянні з лютим на 23%.

«Найбільше в перші місяці карантину зріс безготівковий обіг в мережі аптек і магазинів медичних товарів — в березні він зріс в порівнянні з лютим на 30%. Водночас вже в травні безготівковий обіг в аптечній мережі впав на 18% в порівнянні з лютим «, — йдеться в повідомленні.

Найбільше падіння безготівкових операцій під час карантину спостерігалося на ринку електроніки та побутової техніки.

Якщо в березні падіння обігу склало 10% в порівнянні з лютим, то вже в квітні 43%. Але вже в травні обіги в цьому секторі торгівлі повернулися на докарантинний рівень.

Минулого місяця до докризового рівня повернулися безготівкові обіги в мережах АЗС, де в квітні було відзначено падіння продажів на 20%.

Нагадаємо, зовнішня торгівля українськими товарами в січні-квітні 2020 року скоротилася втричі в порівнянні з показниками роком раніше.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net