Здоров’я

В Україні розпочинають тестування е-лікарняних

Тестування системи видачі електронних медичних висновків, включаючи лікарняні листи, почнеться в липні. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер.

За його словами, до 10 липня від лікарень і поліклінік, охочих протестувати цю систему, приймались відповідні заявки.

«Коли ми відпрацюємо на найближчі кілька тижнів всі технічні моменти, зберемо зворотний зв’язок, ми будемо переходити до фінального затвердження нормативних документів і запуску електронних лікарняних в промислову експлуатацію», — сказав Кучер.

Зараз в електронній системі охорони здоров’я розробляється базовий функціонал електронних медичних висновків, зазначив заступник міністра.

«Це скоротить наш час, це дасть нам зручності і ми можемо з цією інформацією далі працювати», — пояснив він. Так само це має суттєво знизити навантаження на лікарів і можливі корупційні ризики.

Працювати з системою зможуть також лікарі ліцензованих приватних клінік. На питання, коли запрацює повноцінна модель електронних лікарняних, Кучер відповів: «Ми поки плануємо, що вона буде введена на початку 2021 року».

Нагадаємо, 28 січня заступник міністра соціальної політики Олег Коваль повідомив, що з початку квітня в Україні звичайні лікарняні листи планують замінити електронними.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net