Здоров’я

В Україні розширили кількість медустанов для прийому хворих на COVID

В Україні розширять перелік закладів охорони здоров’я, де надаватимуть стаціонарну допомогу хворим на коронавірус.

Кабінет Міністрів розширив перелік закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з коронавірусом. Рішення прийняли на засіданні уряду.

«Проектом акта пропонується доповнити перелік закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, установами, які надавали цю допомогу з 1 квітня 2020 року, і не були внесені в нього», — сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, представляючи документ.

Ще міністр повідомив, що найближчим часом буде прийматися рішення щодо виключення гідроксихлорохіну з протоколу лікування COVID-19 у зв’язку з припиненням клінічних випробувань препарату Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

«Ми відстежуємо все, що відбувається у світі. На цьому тижні буде збиратися робоча група. Вона складається з провідних фахівців, які є в Україні, різних спеціальностей. В першу чергу, це анестезіологи, епідеміологи, інфекціоністи, ендокринологи, кардіологи. З урахуванням останніх рекомендацій ВООЗ, з урахуванням того, що відбувається в світі, в США, в Європі, з урахуванням нашого досвіду використання цього препарату вони будуть приймати рішення, яке потім буде представлено мені на затвердження. Цим повинні займатися виключно фахівці», -заявив Степанов.