Економіка

В Україні виробництво автомобілів за півроку впало на 36%

У червні було зібрано 336 одиниць легкових авто — падіння склало 43%. Як і роком раніше, в цьому сегменті автопрому працював тільки один завод — Єврокар.

Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-червні 2020 року зменшилося в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 36% — до 1886 одиниць. Про це повідомляє асоціація Укравтопром.

Відзначено, що за шість місяців в країні було вироблено: 1611 штук легкових автомобілів (на 36,4% менше, ніж за аналогічний період 2019 року), 24 штуки — комерційних автомобілів (на 14,3% більше, ніж за аналогічний період 2019 року) і 251 одиниця автобусів (на 36,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року).

При цьому в червні було зібрано 336 одиниць легкової автотранспортної техніки — падіння на 43%. Як і роком раніше, в цьому сегменті вітчизняного автопрому працював тільки один завод — Єврокар, де в червні в режимі великовузлового складання було зібрано 286 автомобілів марки Skoda.

Виробництво автобусів скоротилося на 9% — до 50 штук. У червні виробництво автобусів здійснювали три підприємства — Черкаський автобус, Чернігівський автозавод і ЗАЗ.

При цьому в сегменті комерційних автомобілів виробництво в червні не відбувалося, як і рік тому.

Нагадаємо, в травні нинішнього року в Україні випустили тільки 126 автомобілів. У порівнянні з травнем 2019 року автовиробництво обвалилося в чотири рази.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net