Економіка

В Україні впаде виробництво цукру через пилові бурі

Виробництво цукру впаде на 15%, згідно з прогнозами. Крім того, скоротилися посівні площі та активізувалися шкідники.

У 2020 — 2021 роках виробництво цукру планується на рівні 1,2-1,3 млн тонн — це на 15% менше, ніж роком раніше. Про це свідчить прогноз Укрцукру.

У компанії запевнили, що цього обсягу достатньо, щоб задовольнити потреби українців.

«З огляду на скорочення посівних площ і погодні умови, які можуть істотно вплинути на врожайність, оскільки вже зараз відомо, що пилові бурі пошкодили частину посівів у Тернопільській, Харківській і Кіровоградській областях, а центральні регіони страждають від впливу шкідників, виробництво цукру в 2020/2021 МР прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн т. це більш ніж на 15% менше, ніж роком раніше, проте це в повному обсязі може покрити потребу внутрішнього ринку», — пояснив аналітик НАЦУ Укрцукор Назар Михайловин.

Зокрема, вплив аномальних погодних умов на стан посівів відзначають аграрії Житомирської області.

«Ми посіяли 5400 га цукрових буряків. Посівну розпочали 29 березня і за 7 днів успішно її завершили. Буряк вдало зійшов, посіви були у відмінному стані, а вже на початку травня пилові бурі видули 3300 га. Всю площу пересіяли знову цукровими буряками, але два тижні тому бурі знову знищили 700 га посівів», — заявив глава сировинного підрозділу Новомиргородського цукрового заводу Антон Ніколюк.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net