Men's & Women's

В Україні впали продажі електрокарів

Український парк електромобілів у квітні поповнили лише 38 нових машин. Про це свідчать дані асоціації Укравтопром у вівторок, 5 травня.

Відзначається, що, в порівнянні з минулорічним результатом, реєстрації автомобілів, що працюють виключно на електротязі, впали в 14 разів, а до березневого показника цього року — майже в 11 разів.

«Причина — карантин, під час якого сервісні центри МВС не приймають документи на оформлення покупки уживаних машин, а саме старі авто завжди становили левову частину українського ринку електромобілів», — йдеться в повідомленні.

Бестселером серед зареєстрованих у квітні електромобілів став Audi E-Tron, цей електричний кросовер вибрали 10 автомобілістів.

На другому місці за популярністю відразу два електрокари — BMW i3 і PORSCHE Taycan, в активі яких по сім квітневих реєстрацій.

За чотири реєстрації у Hyundai Ioniq Electric і Jaguar I-Pace — це третій результат місяця.

Всього з початку року в Україні першу реєстрацію пройшли 1747 автомобілів на електротязі — 159 нових і 1588 старих.

Нагадаємо, що ще в січні-березні нинішнього року продажі електромобілів в Україні на третину перевищували показники за аналогічний період 2019 року. При цьому серед легкових електрокарів частка імпортного секонд-хенду в березневих реєстраціях склала 86% (333 штуки), а в комерційному сегменті — всі 100% (23 штуки). Всього в березні українську реєстрацію отримали 409 транспортних засобів на електротязі.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net