Економіка

В Україні з’явиться мережа «розумних доріг»

Дороги будуть обладнати інтелектуальними системами, що підвищують безпеку та ефективне керування транспортними потоками.

Керівництво Міністерства інфраструктури, Міністерства цифрової трансформації, Укравтодору, Нацкомзв’язку та українських інтернет-асоціацій підписали меморандум про співпрацю у сфері розвитку широкосмугового доступу до інтернету на дорогах. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Впровадження мережі «розумних доріг» — це майбутнє транспортної галузі. І перше, що необхідно для реалізації цього завдання, — це, звісно, якісний зв’язок, який буде проходити уздовж автомобільних доріг загального користування державного значення», — сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Згідно з умовами меморандуму, усі його сторони будуть здійснювати співробітництво в напрямку до впровадження інтелектуальних транспортних систем і їхнього облаштування на автодорогах державного значення.

Зокрема, при закупівлі з капітального ремонту цих доріг Укравтодор буде включати у вимоги замовника положення щодо розвитку широкосмугового доступу до інтернету, а також інфраструктури, необхідної для проведення кабельної лінії електрозв’язку.

«Це дозволить впроваджувати інтелектуальні транспортні системи, які дуже важливі для підвищення безпеки на транспорті і запобігання можливих ДТП, моніторингу руху та ефективного управління транспортними потоками», — зазначив Криклій.

Напередодні повідомлялося, що в Україні на тлі загострення пандемії частину грошей коронавірусного фонду відправили на ремонт доріг.

Також стало відомо, що Кабмін розраховує на залучення кредитів Європейського банку реконструкції та розвитку для ремонту автодоріг.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net