Здоров’я

В Україні застосують словацьку модель COVID-тестування

В Україні розглядають можливість застосування словацької моделі масового тестування на коронавірус. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ході години запитань до уряду у Верховній Раді в п’ятницю, 6 листопада.

«Замовлено і буде завезено найближчим часом в Україну 2 млн таких швидких тестів, які дійсно від 15 хв до 1 години дають результат. Ці тести мають до 60% точності. На жаль, це не такий показник, який дає ПЛР або ІФА-тестування», — сказав Шмигаль.

Прем’єр наголосив, що тестами можна швидко визначати хворих осіб і максимально їх ізолювати. Кабмін проводив консультації щодо використання прикладу Словаччини з тестування всього населення швидкими тестами.

«На сьогодні для України така технологія дійсно може використовуватися в окремих містах, де є червоні зони», — додав Шмигаль.

Нагадаємо, що раніше майже половину словаків перевірили на коронавірус. Тестування охопило всі регіони Словаччини, крім чотирьох районів з найбільш складною епідемічною ситуацією, де його вже провели минулого тижня.