Економіка

В уряді анонсували нове зниження ціни на газ

Договір про транзит газу дозволив стабілізувати ситуацію на ринку, що дає підставу для зменшення цін. Відповідні рішення вже прийнято.

Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель заявив, що є всі чинники для зменшення ціни на газ і відповідне рішення вже прийняте Кабміном. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Підписання договору дозволило стабілізувати ситуацію на ринку, а відповідно є всі позитивні чинники для зменшення цін. І сьогодні на Кабміні прийняли відповідні рішення. Усі деталі чекайте в понеділок», — написав Оржель.

Він також повідомив, що російський Газпром у січні заплатив удвічі більше, ніж фактично прокачав газу.

«Щомісяця Газпром повинен прокачувати не менше 178 млн куб. м. Фактично до 22 січня було прокачано лише 47% від сплачених обсягів», — написав Оржель.

Він зазначив, що це стало можливим завдяки фіксації мінімальних обсягів прокачування газу в транзитному договорі.

Раніше в Кабміні пояснили механізм зниження ціни на опалення. Тарифи знижено на 30%, але знижка може бути іншою, залежно від регіону.

Перед цим прем’єр-міністр Олексій Гончарук прозвітував про зниження тарифів на 30%. У 124 містах України за грудень здійснило перерахунок 131 підприємство теплокомуненерго.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net