ГоловнеСоціум

В яких країнах немає коронавірусу

Пандемія коронавірусу охопила практично весь світ. Однак на планеті є країни, куди ще не добрався COVID-19. Про країнах, де досі не зафіксовано жодного випадку інфікування, повідомляє Associated Press.

Так, наприклад, деякі країни-щасливчики розміщуються в південній частині Тихого океану. Це Тонга, Кірібаті, Самоа, Мікронезія і Тувалу.

Видання зазначає, що з початком пандемії в Тонга ще в березні закрили аеропорт і заборонили заходити круїзним лайнерам. Незважаючи на це, влада все одно вводила карантин, в результаті чого просіла економіка країни.

Постраждали й інші, вільні від інфекції в цьому регіоні країни, оскільки їх економіка тісно зав’язана на туризмі.

Не зафіксовано коронавірус в Антарктиді. Це на сьогодні єдиний не заражений досі континент.

«Можливо, на Землі немає місця, де люди були б більш пильні в захисті від вірусу. Це пов’язано з тим, що будь-який спалах буде складно контролювати в місцях, де люди живуть у тісноті і де медичні можливості обмежені. Людей, які серйозно хворіють в Антарктиді, зазвичай евакуюють і це може зайняти кілька днів або навіть тижнів через екстремальні погодні умови», — зазначає видання.

Північна Корея з населенням більш як 25 мільйонів осіб ще не повідомила ні про один випадок зараження COVID-19.

Немає жодного зараженого і в Туркменістані, що в експертів, як і у випадку з Північною Кореєю, викликає сумніви. У березні Туркменістан обмежив в’їзд і виїзд з країни і заборонив масові релігійні заходи.

«Відповідальність за інформування про спалахи лежить на державах-членах, і ми покладаємося на органи охорони здоров’я, які повідомлять ВООЗ про будь-які спалахи», — заявила співробітник Всесвітньої організації охорони здоров’я Кетрін Смоллвуд.

До цього стало відомо, що ПАР відкриває кордони для туристів з усіх країн. Туристів будуть впускати в країну за наявності негативного тесту на коронавірус і дотримання протоколів безпеки.