Світ

Вашингтон обмежив можливість іноземок народжувати в США

У Вашингтоні видано нові правила, згідно з якими жінкам будуть відмовляти в американських візах, якщо буде встановлено, що вони їдуть у країну заради пологів.

У Білому домі опублікували нові правила отримання віз, спрямовані на стримування так званого «пологового туризму», повідомляє агентство Associated Press.

Обмеження будуть поширюватися на випадки, коли жінки цілеспрямовано їдуть у США на пологи, щоб згодом дитина могла отримати американський паспорт.

Так, відповідно до нових правил, заявницям буде відмовлено в отриманні туристичних віз у разі, якщо співробітники американської консульської служби виявлять, що вони направляються в країну на пологи.

Відповідні правила опубліковані в Федеральному реєстрі.

Обмеження покликані допомогти викорінити незаконну діяльність, пов’язану з індустрією «пологового туризму».

Практика поїздок у США для пологів, по суті, законна, зазначає AP, однак існують випадки, коли влада заарештовує співробітників агентств, що займаються організацією «пологового туризму» у зв’язку з фактами візового шахрайства та ухилення від податків.

У державному департаменті США вважають, що відвідування країни з метою «пологового туризму» не є діянням, що підпадають під поняття туризму, тобто для отримання нових вражень або відпочинку.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net