Men's & Women's

Вчені: агресивність батька впливає на стать майбутньої дитини

На думку вчених агресивність батька впливає на стать майбутньої дитини, інформує Ukr.Media.

Вчені: агресивність батька впливає на стать майбутньої дитини.

Дивовижне відкриття здійснив доктор наук Сатоши Каназава з Лондонської школи економічних і політичних наук цинічно вибравши для дослідження незвичайний об’єкт — жінок, які ставали жертвами сімейного насильствам. З’ясувалося, що биті дружини володіють дивовижною особливістю — вони частіше народжують хлопчиків!

Одна з популярних постулатів еволюційної біології, свідчить, що пріоритетним для передачі у спадок стає та батьківська ознака, яка більше згодиться потомству для продовження роду. І ця ознака певною мірою впливає на вибір статі дитини. Якщо це чоловіча ознака — наприклад, агресивність, то більше шансів, що народитися хлопчик. А якщо це якість, що робить більш конкурентоспроможною жінку, то чаша ваг хитнеться у бік появи на світ дівчинки.

Гарем — ідеальна наукова лабораторія

Жорстокий султан всіх часів і народів став батьком 548 хлопчиків і 340 дівчаток.

Ви спитаєте, які ж вигоди в сучасному суспільстві дає чоловікові підвищена агресивність? Звичайно, зараз в сучасному суспільстві бешкетники й грубіяни ризикують загриміти за ґрати, де заводити дітей не дуже виходить. А раніше наші предки, схильні розпускати руки з кожного приводу, ставали великими воїнами й вождями. Що давало їм можливість мати багато дружин, а отже — залишати велике потомство.

Щоб підтвердити цю теорію Каназава вивчив співвідношення статей серед дітей, які з’являлися на світ у гаремах. Характерна картина спостерігалася серед потомства самого плідного батька в історії — другого правителя султана Марокко Мулай Ісмаїла (1645-1727). Це був один із найжорстокіших людей свого часу, за деякими оцінками він власноруч брав участь у стратах і тортурах 30 тисяч осіб. В його гаремі налічувалося 500 наложниць і 4 офіційні дружини. В цілому жінки народили йому 888 дітей (ця цифра фігурує в книзі Рекордів Гіннеса) з них 548 були хлопчиками й 340 дівчатками.

Дівчинки з’являються частіше у красивих батьків

Сатоші Каназава наводить дані іншого цікавого дослідження, в ході якого вивчалася доля 17 тисяч немовлят жіночої статі, що з’явилися на світ у Великобританії в 1958 році. У віці 7 років, коли дівчатка пішли у перший клас, учителям було запропоновано оцінити зовнішність першокласниць на предмет миловидності. Пройшли роки й коли жінкам виповнилося 45 років, вчені попросили заповнити анкету, в якій треба було вказати стать і вік народжених у них дітей. У результаті з’ясувалося, що у дівчаток, які були визнані привабливими в 7-річному віці, ймовірність народження дитини жіночої статі збільшувалася на 26 відсотків.

Цей феномен пояснюється тим, що зовнішня краса помітно підвищує репродуктивний успіх у жінки та з точки зору еволюції саме ця якість більше потребує передачі у спадок. Отже, красиві жінки приречені частіше народжувати дівчаток.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net