Прогрес

Вчені: Дощі стануть новим джерелом дешевої енергії

Вчені пропонують використовувати дощ як гранично дешеве джерела відновлюваної енергії.

Вчені з Гонконгу представили новий тип електрогенератора, який дозволяє отримувати напругу понад 140 вольт з падіння однієї краплі води з висоти 15 см. За словами вчених, цієї енергії вистачить для живлення 100 невеликих світлодіодних ламп, пише видання Science Daily.

Винайдений інженерами з Міського університету Гонконгу генератор електроенергії дощових крапель має дві основні відмінності від запропонованих раніше аналогів.

По-перше, він виготовлений з політетрафторетилену (ПТФЕ, тефлон), матеріалу з квазі-постійним електричним зарядом. Це забезпечує новий метод акумуляції та зберігання поверхневих зарядів високої щільності. Коли краплі води постійно падають на поверхню ПТФЕ, поверхневий заряд накопичується і поступово досягає насичення. Це відкриття допомагає обійти проблему низької щільності заряду.

По-друге, пристрій складається з алюмінієвого електрода і електрода з оксиду індію та олова з нанесеною на нього плівкою з ПТФЕ, що якісно впливає на генерацію, зберігання і індукцію заряду. Коли падаючі краплі потрапляють на нього і розподіляються по його поверхні, вони «з’єднують» алюмінієвий електрод і електрод з плівкою ПТФЕ, переводячи вихідну систему в замкнутий електричний ланцюг.

За словами винахідників, така конструкція дозволяє акумулювати поверхневі заряди високої щільності.

«Кінетичну енергію повідомляє падаючій воді гравітація, і її можна вважати безкоштовною і відновлюваною. Її слід використовувати найкращим чином», — заявив професор Ван Чжен, один з керівників наукової групи.

Напередодні повідомлялося, що медики знайшли зв’язок між рівнем тестостерону та раком. Також Корреспондент писав про те, що в організмі людини знайдений захисний механізм від раку.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net