Здоров’я

Вчені довели, що азіатські страви шкідливіші за західний фастфуд

Виявляється, що азіатські страви більш шкідливі, ніж звичний фастфуд.

Вчені з Сінгапуру спростували міську легенду про те, що азіатська кухня нібито набагато корисніша за західний фастфуд. Виявилося, що у ній теж дуже багато насичених жирів, солі і холестерину, інформує Ukr.Media.

Вчені Clinical Nutrition Research Center у Сінгапурі провели дослідження, ретельно оцінивши поживну цінність для здоров’я 25 найпопулярніших азіатських кухонь (включаючи китайську, індійську та малайську), а також раціон 29 західних мереж фаст-фуду. Усі страви перевірялися на показники енергії, жирів взагалі і насичених жирів зокрема, натрію і холестерину у порівнянних за розміром порціях. Автори дослідження підкреслюють, що близько 4,5 млрд людей на нашій планеті надають перевагу азіатській кухні. Існує стійка думка про те, що ця кухня більш корисна для здоров’я, ніж західний фастфуд.

Є вчені, які стверджують, що спалах ожиріння і серцево-судинних хвороб в Азії пояснюється поширенням західної дієти. І якби місцеві жителі продовжували вживати азіатську кухню, то нічого подібного б не сталося. Обидва твердження виявилися помилковими. За рівнем насичених жирів азіатська кухня перевершує фастфуд — 9 г проти 6 г на порцію. Порівняння показників холестерину взагалі лякає — 108 мг проти 37 мг на користь західної дієти. Отже, азіатська кухня не лише не є корисною, але навіть є більш шкідливою для здоров’я, ніж фастфуд.

Такі показники жирів і холестерину пояснюються тим, що у азіатській кухні обожнюють жирні страви і шкіру птахів. Тут переважає свинина, а також свинячий жир. За рівнем солі азіатські страви також майже у два рази перевершують західні, оскільки азіати обожнюють соуси і заправки зі значною кількістю натрію, пише European Journal of Clinical Nutrition.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net