Freestyle

Вчені довели що какао корисне для людей які мають порушення кровообігу в нижніх кінцівках

Какао покращує кровообіг в ногах, стан судин і функцію литкових м’язів.

Фахівці з США в ході недавнього дослідження прийшли до висновку, що три чашки какао в день покращують кровообіг в ногах, стан судин і функцію литкових м’язів. Результати дослідження опубліковані в журналі Circulation Research, інформує Ukr.Media.

В експерименті взяло участь 44 пацієнти у віці старше 60 років, які страждають від захворювань периферичних артерій, що призводить до порушень кровообігу в нижніх кінцівках. А це стає причиною частого болю, спазмів, скутості, оніміння та виникнення болів під час ходьби.

На час проведення дослідження піддослідних розділили на дві групи. Добровольці з першої групи випивали по три чашки гарячого какао з молоком кожен день, друга група отримувала плацебо. Варто зазначити, що для приготування напою використовувався какао-порошок, що не містить цукор, але багатий на флавоноїди, які, як відомо, володіють сильною антиоксидантною властивістю.

Після учасники обох груп проходили тест на швидкість ходьби. Представники першої групи продемонстрували значно кращі результати. Так, за шість хвилин часу вони змогли пройти дистанцію майже на 43 метри більше, ніж до початку експерименту. А ось учасники з другої групи показали результат на 24 метри менший, ніж у першої групи.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net