Здоров’я

Вчені довели, що мандарини можуть допомогти людям позбутися зайвої ваги

Тим, хто хоче схуднути, варто додати у свій раціон мандарини.

Іспанські вчені провели дослідження і з’ясували, що особливі речовини, які є у складі мандаринів, допоможуть впоратися із зайвою вагою, інформує Ukr.Media.

Зазвичай людям, які дотримуються суворих дієт, лікарі не радять вживати у їжу солодкі фрукти. Однак медики з Університету Валенсії з’ясували, що на цитрусові, і насамперед мандарини, дане правило не поширюється. Фахівці наголошують: ці фрукти, якщо їх правильно їсти, під час схуднення можуть стати незамінним засобом.

У складі мандаринів містяться органічні пігменти та ретиноїди, що сприяють активізації цілого комплексу корисних клітинних процесів. Наприклад, мандарини запускають клітинний механізм боротьби з ожирінням: організм починає витрачати більше енергії, але апетит залишається на звичному рівні.

При цьому, за словами вчених, охочим схуднути не слід вживати ці цитрусові у величезній кількості. Окрім алергії, це навряд чи принесе якийсь результат. Між тим, якщо вживати мандарини часто, потроху і з якимись іншими продуктами для схуднення, це гарантовано принесе результат, впевнені іспанські медики.

Незабаром вчені мають намір створити високоефективні дієтичні добавки, засновані на екстракті мандаринів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net