Прогрес

Вчені довели, що ризик розвитку онкології збільшується у людей, які ведуть сидячий спосіб життя

Постійне сидіння збільшує ризик розвитку онкологічних хвороб у людей.

Люди, які можуть собі дозволити не сидіти цілий день на одному місці, а здійснювати будь-які пересування — рідше хворіють на онкологічні захворювання. Про це заявили експерти з Американського онкологічного товариства.

Постійне виконання роботи у положенні сидячи сприяє збільшенню ризику смерті від раку. Вчені провели багато досліджень, які підтверджують, що сидячий спосіб життя і рак мають дуже тісний взаємозв’язок, інформує Ukr.Media.

Для боротьби зі смертельною недугою дослідники рекомендують якомога частіше вставати зі стільця, і робити хоча б короткочасні пересування. У деяких компаніях існує навіть спеціальний термін «корпоративна фізкультура». За певним сигналом усі співробітники зобов’язані встати з-за столу, і виконати будь-які рухи.

Також відмінно попереджають розвиток раку заняття у спортзалах. До речі деякі підприємства вже побудували на своїй території заклади подібного типу, де співробітники можуть виконати відповідні для їх здоров’я вправи. Фахівці з американського онкологічного товариства вважають, що для профілактики раку і продовження життя необхідно виконувати активні фізичні вправи не менше 150 хвилин на день. До таких висновків експерти дійшли, провівши дослідження за участю близько 8 000 добровольців, старших за 45 років, що ведуть переважно сидячий спосіб життя. За п’ять років спостережень, від раку померли 268 осіб. За даними дослідників «сидячий режим» збільшив ризик смерті майже на 52 %.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net