Прогрес

Вчені довели зв’язок між холодом і коронавірусом

У холодних країнах вірус поширюється швидше, при цьому він дуже чутливий до високої температури.

Covid-19 найшвидше поширюється у відносно холодному кліматі, при температурі близько 9 градусів тепла. До такого висновку прийшли вчені Університету Сунь Ятсена (Гуанчжоу, Китай), передає South China Morning Post.

Дослідники вивчили масу випадків зараження інфекцією і проаналізували, як на поширення вірусу впливають погодні і кліматичні умови. Аналіз показав, що кількість випадків зараження зросла при середній температурі +8,7 градуса за Цельсієм, а потім знизилася. У звіті вчених йдеться, що вірус дуже чутливий до високої температури, що може перешкодити його поширенню в теплих країнах.

У той же час, у холодних країнах він буде поширюватися швидше. Вчені прийшли до висновку, що країни і регіони з більш низькою температурою мають вводити більш жорсткі заходи для стримування хвороби.

Зазначається, що багато урядів і організації охорони здоров’я розраховують на те, що Covid-19 стане менш заразним із настанням теплого сезону, як це відбувається з простудними захворюваннями і грипом.

У той же час, окреме дослідження, проведене групою вчених з епідеміологом з Гарварду Марком Ліпсичем, показало, що коронавірус може швидко передаватися в різних кліматичних умовах: від холодних і сухих провінцій північного Китаю до тропічних регіонів (наприклад — у Сінгапурі).

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net