Прогрес

Вчені: майбутнє може принести більше екстремальних штормів і теплових хвиль

Потепління клімату може погіршити майбутню екстремальну погоду більше, ніж вважалось раніше.

Глобальне потепління погіршить погодні умови більш сильно, ніж це було заведено вважати. До такого висновку прийшли дослідники, інформує Ukr.Media.

Нині існуюча модель передбачення майбутнього оцінює глобальне потепління в плані ураганів, теплових хвиль і інших погодних катаклізмів, проте одержувані дані недооцінюють глибину проблеми. Такий висновок міститься в одному із досліджень. Його автори з’ясували, що вже існуючі сценарії розвитку глобального потепління на нашій планеті роблять теплові хвилі на 80% більш вірогідними, а різного роду «мокрі катаклізми» начебто штормів і цунамі на 50% більш імовірними. А це, своєю чергою, на 50% перевищує попередні прогнози.

Рік за роком експерти спостерігають зростання кількості екстремальних природних явищ, які надають помітний вплив на людину та всі екосистеми. Тому вчені зі Стенфордського університету і оновили існуючі прогнози. Вкрай важливо передбачати наслідки глобального потепління, оскільки це допоможе врятувати величезну кількість людських життів. Висновки цього дослідження аналізують кліматичні зміни та їх зв’язок з екстремальними погодними явищами.

Гарна новина полягає в тому, що нові прогнози можуть допомогти політикам, владі, науковцям та всім тим, хто управляє ризиками, об’єднати свої дії, щоб приймати конкретні і зважені рішення. Вони повинні бути спрямовані на боротьбу з наслідками глобального потепління.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net