Здоров’я

Вчені НАН оприлюднили прогноз щодо COVID

Вчені Національної академії наук України склали прогноз розвитку епідемії коронавірусу, підготовлений Робочою групою з математичного моделювання. Про це повідомило агентство Інтерфакс-Україна.

«Спостерігається зростання частки хворих (серед усіх інфікованих), про хвороби яких стає відомо відразу з фактом смерті, а також зростання частки літніх хворих, яка асоційована з показником летальності. Зростання частки таких хворих також може бути ознакою погіршення охоплення випадків інфекції тестуванням в деяких регіонах», — повідомили вчені.

Водночас, згідно з даними НАН, збільшується кількість людей, яким вдалося подолати хворобу.

«Темпи одужання все ще набагато менші від кількості нових інфекцій. Ймовірно, зростає частка людей, які фактично одужали на самоізоляції, але офіційно не виписані або не пройшли повторне ПЛР-тестування», — допустили експерти.

Таким чином, заявили в Академії наук, статистика в Україні продовжує демонструвати зростання приблизно постійними темпами. Середнє значення кількості нових інфікованих на 18 вересня складе три тисячі випадків і 50 летальних випадків на день.

Як повідомлялося, в Україні виявили 154 335 випадків COVID-19, з них подолати хворобу змогли вже 68 893 особи, а 3178 — померли.