Прогрес

Вчені NASA виявили діру на Марсі

Експерти NASA, аналізуючи знімки з Марса, виявили там незвичний отвір, у якому може бути життя.

У NASA виявили незрозумілий отвір на поверхні Марса. Діру побачили під час аналізування знімків, отриманих апаратом Mars Reconnaissance Orbiter. Дивний отвір знаходиться на схилах однієї з найвищих гір Червоної планети — гори Павича, йдеться на сайті Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору.

Вчені звернули увагу на незвичну форму структурного утворення.

Отвір має діаметр близько 35 метрів. Навколо нього — практично ідеально рівний кратер. Нижче знаходиться печера з плоским дном. Фахівцям, завдяки внутрішньому тіньовому кутку, вдалося вирахувати її глибину — близько 28 метрів.

Отвір оточений лавою. Це експертам дало підставу стверджувати, що діра є бічним жерлом вулкана.

У NASA заявили, що знахідка становить «особливий інтерес». По-перше, там велика ймовірність виявити ознаки життя, а по-друге, такі діри можна використовувати як укриття для космічних кораблів або марсоходів, а в подальшому і самих астронавтів, коли вони доберуться до Марса.

«Внутрішні печери таких пустот відносно захищені від радіації, що робить їх найкращими кандидатами для підтримки життя на Марсі. Саме до таких заглибин будуть скеровуватися космічні кораблі, роботи і навіть міжпланетні дослідники», — йдеться на сайті NASA.

Як повідомлялося раніше, у NASA показали роботу астронавтів у космосі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net