Соціум

Вчені назвали хобі, що робить людей щасливими під час карантину

Фахівці порекомендували не витрачати гроші на психологів, а просто починати «саджати». Під час дослідження було виявлено, що люди, які займаються своїм садом або городом, відчувають себе набагато щасливішими за інших.

Учені з американського Прінстонського університету назвали заняття, яке робить людей щасливішими під час карантину, введеного через спалах коронавірусної інфекції. Як вважають експерти, це домашнє садівництво або городництво, пише Science Direct.

Фахівці провели дослідження, під час якого вивчали, як впливають на самопочуття 370 жителів США повсякденні справи, такі як шопінг, прогулянки, поїздки на громадському транспорті, хобі тощо.

Під час спостережень було встановлено, що деякі учасники дослідження близько двох годин в тиждень вдома займаються садом або городом. І виявилося, що у цих людей найбільш високий рівень щастя і саме вони відчувають задоволення, щастя і почуття власної значущості частіше, ніж люди з іншими хобі.

Про своє емоційне благополуччя заявили також самотні люди і ті, у яких маленький дохід.

«Навіщо витрачати гроші на реабілітаційні центри, коли досить трохи землі і совочка? Садіть», — порекомендували експерти.

Як повідомлялося раніше, мер Івано-Франківська дозволив містянам садити картоплю.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net