Прогрес

Вчені назвали ймовірне місце початку наступної пандемії

Причиною появи наступної інфекції може стати втручання людини в екосистеми в Південній Америці.

Спалах наступної пандемії може статися в лісах Амазонії в Латинській Америці. Про це заявив еколог з Бразилії Девід Лапола в інтерв’ю AFP у четвер, 14 травня.

Вчений займається вивченням впливу діяльності людини на екосистеми тропічних лісів. Він вважає, що вплив людини на середовище існування тварин, що розглядається як можлива причина появи коронавірусу нового типу, стрімко посилюється в Амазонії, в тому числі через знищення лісів.

Урбанізація цих районів сприяє виникненню захворювань, що передаються людині від тварин, додав Лапола.

«Ліси Амазонії — це величезний резервуар вірусів. Краще не випробовувати удачу», — сказав Лапола.

За його словами, вірус може передаватися від тварин при порушенні екологічного балансу, тому необхідно переглянути ставлення до тропічних лісів, щоб уникнути спалаху нового вірусу.

Нагадаємо, що раніше були виявлені нові характерні ознаки COVID-19. У інфікованих відбувається різке падіння смакових відчуттів, а також зміна чутливості у ротовій порожнині за відсутності закладеності носа.

Також повідомлялося, що вчені назвали причину високої летальності від COVID. Головною небезпекою коронавірусу в організмі людини є безконтрольна активація імунних клітин у вогнищі запалення.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net