Прогрес

Вчені назвали новий вид жука на честь групи The Beatles

Жука виявили в самому центрі Амстердама в Парку Вондела, який є популярним місцем відпочинку.

Голландські вчені назвали новий вид жука на честь легендарної англійської групи The Beatles. Про це повідомляє британська газета The Daily Telegraph.

Зазначається, що комаха з ряду жуків розміром близько 2 мм отримала наукову назву Ptomaphagus thebeatles (Птомафагус Зебітлз).

Повідомляється, що жука знайшли в самому центрі Амстердама в Парку Вондела, який є популярним місцем відпочинку жителів і гостей столиці Нідерландів. Сталося це під час науково-пізнавальної екскурсії, коли разом з вченими навколишню природу зі збільшувальним склом у руках вивчають усі охочі.

Видання цитує заяву, зроблену Амстердамським вільним університетом, вчені якого входили до складу групи, яка зробила відкриття. Як заявляють у виші, нічого незвичайного в тому, що жука назвали на честь ліверпульської четвірки, немає. Подив у голландських вчених викликає лише те, що для цього треба було так багато часу.

«Дивно, що жук ніколи раніше не називався на честь The Beatles. Зараз це виправлено в новій публікації, зробленій у науковому журналі Contributions to Zoology», — йдеться в повідомленні університету.

Нагадаємо, що на честь співачки Леді Гаги назвали один з видів цикад через химерну форму комахи і «своєрідне почуття стилю».