Прогрес

Вчені назвали продукти, що прискорюють старіння

Споживання ультраоброблених продуктів харчування більше трьох порцій на день прискорює клітинне старіння.

Вчені з іспанського Університету Наварри після проведеного дослідження дійшли висновку, що їжа з високим ступенем обробки сприяє старінню клітин. В експерименті взяли участь 886 осіб від 57 років до 91 року, пише La Vanguardia.

До ультраоброблених продуктів фахівці віднесли: хлібобулочні вироби, газовані напої, десерти, кукурудзяні пластівці з цукром, напівфабрикати і відновлені м’ясні продукти.

Усе перераховане містить у великій кількості консерванти, барвники, цукор, жир, сіль. У цих продуктах харчування мінімальна кількість клітковини і вітамінів.

Також фахівці встановили, що вживання такої некорисної їжі зменшує кінцеві ділянки хромосом — теломери. З віком вони коротшають, а вживання людиною ультраоброблених продуктів прискорює цей процес.

Вчені спостерігали за учасниками експерименту і з’ясували, що у тих добровольців, які їли більше трьох порцій високооброблених продуктів на день, теломери коротшали удвічі швидше.

Як повідомлялося раніше, вчені назвали продукти, що викликають залежність. Ще в дитинстві людський мозок запам’ятовує отримане задоволення від їжі.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net