Здоров’я

Вчені назвали захворювання, яке збільшує ризик смерті від COVID-19

Китайські вчені прийшли до висновку, що ризик летального результату від захворюваності коронавірусом збільшується в разі наявності в крові пацієнта високого рівня цукру.

У США, вчені Каліфорнійського університету виявили захворювання, яке збільшує ризик летального результату при COVID-19 в 12 раз. Про це повідомляє портал Medical Xpress.

Фахівці провели дослідження і з’ясували, що пацієнти з діабетом в шість разів частіше потребують госпіталізації і в 12 разів частіше схильні до летальних наслідків. Крім того, захворювання сприяє важчому протіканню коронавірусної інфекції.

«Одним з найбільш серйозних ускладнень діабету вважається зниження імунних захисних функцій організму. Крім цього, захворювання може привести до інсульту, інфаркту міокарда, порушення іннервації кінцівок, роботи нирок і зору», — нагадав професор медицини Каліфорнійського університету Пракаш Дідвані.

Щоб зменшити ризик смерті, професор закликав регулярно перевіряти рівень цукру в крові і перебувати в контакті з лікарями.

«Крім того, діабетикам варто вести більш активний спосіб життя і добре висипатися», — сказав Дідвані.

Також, вчені рекомендують людям з діабетом особливо дотримуватися всіх запобіжних заходів при спілкуванні з іншими громадянами.

Раніше в США молекулярні біологи виявили білковий механізм, який робить РНК коронавірусу COVID-19 невидимою для вродженої імунної системи тих клітин, в які він вже встиг проникнути.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net