Прогрес

Вчені очікують у найближчі роки появу нового коронавірусу

У найближче десятиліття з’явиться новий коронавірус, який буде передаватися від тварини до людини, однак, наскільки серйозною буде нова загроза, поки передбачити складно. Про це заявила група вчених із Сінгапуру, передає у вівторок, 7 липня, The Straits Times.

«Абсолютно точно варто очікувати поширення нового коронавірусу», — зазначив керівник програми нових інфекційних захворювань при Національному університеті Сінгапуру професор Ван Ліньфа. Разом з тим, він визнав, що «існує невизначеність, коли точно це станеться і наскільки серйозним буде спалах».

Професор також зазначив, що вчені «серйозно стурбовані», що SARS-CoV-2 може передаватися від людини до тварин, а потім через деякий час — в зворотному напрямку.

Вчений, який у 2013 році після виявлення MERS (близькосхідного респіраторного синдрому) вже передбачав появу в найближчі роки нового типу вірусу, визнав небезпеку ситуації в Південній Америці, де тільки в Бразилії кількість інфікованих перевищує 1,6 млн осіб. За його словами, «найбільш песимістичною виглядає можливість зворотного зараження кажанів, які живуть у багатьох місцях».

Одночасно заступник керівника Школи громадського здоров’я імені Со Сві Хока при Національному університеті Сінгапуру Алекс Кук зазначив, що зараз реальна кількість інфікованих коронавірусом може бути в 10 разів вищою від офіційних показників.

«Вчені не можуть назвати точні цифри, оскільки у багатьох захворювання протікає без будь-яких симптомів», — сказав експерт.

Єдиним способом, за його словами, є проведення аналізів на антитіла.

Раніше повідомлялося, що британський вчений висунув нову версію походження коронавірусу, згідно з якою, вірус SARS-CoV-2 існував завжди в сплячому стані.

Також напередодні стало відомо, що лабораторія в Ухані сім років зберігала вірус, схожий на SARS-CoV-2.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net