Здоров’я

Вчені: Пандемія коронавірусу загрожує масовим ожирінням

Експерти передбачили людству масове ожиріння через карантин, введений на тлі спалаху COVID-19. Втім, набору зайвої ваги уникнути можна.

Дієтологи вважають, що пандемія коронавірусної інфекції може викликати масове ожиріння. Це викликано малорухливим способом життя і неконтрольованими порціями їжі далеко не завжди здоровою, пише Daily Mail.

Дієтолог з Великобританії Дженніфер Оберт зазначила, що зараз, перебуваючи на карантині, люди спалюють на 400 калорій менше, ніж за звичайного способу життя. При цьому більшість знаходиться в стані стресу, який «змушує» їсти нездорову їжу.

Фахівці Британського фонду харчування впевнені, що зберегти колишню вагу буде вкрай складно.

«Це [ожиріння] трапиться з усіма нами, навіть якщо ми спробуємо займатися спортом на карантині», — заявив французький тренер і дієтолог Джуліан Мерсьє.

Зайва вага загрожує і дітям, вважають фахівці. Батьки часто для розваги замість прогулянок з друзями пропонують своїм нащадкам солодку або іншу шкідливу їжу.

Експерти відзначають, що набору зайвих кіло уникнути все ж можна. Для цього слід дотримуватися режиму дня, збалансовано харчуватися, віддаючи перевагу якісним продуктам, і регулярно займатися спортом, наскільки це можливо в домашніх умовах.

Як повідомлялося раніше, українцям загрожує масове ожиріння. Майже третина дорослого населення мають проблеми із зайвою вагою, а 14% страждають від ожиріння.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net