Здоров’я

Вчені пояснили чому діабет у разі COVID-19 небезпечний

Дослідження показали, що діабетикам потрібно бути обережними у період нинішньої пандемії, оскільки їхній організм гірше справляється з коронавірусом і проявляє найбільш важкі ознаки захворювання.

Французькі вчені провели перше дослідження, де вивчали вплив коронавірусу на категорію пацієнтів з діабетом з точки зору прогнозів лікування і смертності. Виявилося, для кожного десятого пацієнта з таким діагнозом COVID-19 — смертельно небезпечний. Про це пише журнал Diabetologia.

Під час дослідження вчені проаналізували дані 1317 пацієнтів з діабетом, які проходили лікування від COVID-19 у березні 2020 року. У 89% людей був цукровий діабет другого типу. Спостереження показали, що через тиждень 20% пацієнтів потребували штучної вентиляції легенів, а ще 10% померли.

У матеріалі уточнюється, що серед усіх людей з діабетом, які надійшли на лікування, 65% склали чоловіки, а їх середній вік — 70 років.

«Рівень цукру в крові, ймовірно, не впливав на прогноз пацієнта, заявили вчені. Зате ускладнення на тлі діабету і літній вік збільшували смертність», — вважають учені.

Повідомляється, що в дослідженні взяли участь не так багато пацієнтів з цукровим діабетом першого типу, проте серед них у віці до 65 років не було зареєстровано жодного летального випадку.

«Якщо оцінювати тільки ймовірність смертності, то у чоловіків з діабетом вона вище, ніж у жінок», — прокоментували автори.

На цей момент команда продовжує дослідження і незабаром планує опублікувати результати дослідження за участю близько 3 тисяч пацієнтів з цукровим діабетом.

Раніше вчені заявили, що пацієнти, заражені коронавірусом нового типу SARS-CoV-2, для лікування яких використовуються засоби проти малярії хлорохін і гідроксихлорохін, схильні до підвищеного ризику померти від спричиненої вірусом хвороби COVID-19.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net