Здоров’я

Вчені пояснили, чому худнути взимку — ефективніше, ніж влітку

У холодну пору року дуже легко набрати зайву вагу: новорічні застілля, довгі зимові вечори з чашкою какао і плиткою шоколаду, малорухливий спосіб життя. Але ледве на вулиці потеплішає, всі поспішають на тренування — приводити фігуру в порядок, інформує Ukr.Media.

Між тим, якщо не чекати весни та зайнятися спортом вже зараз, можна досягти більших результатів. Нещодавно вчені довели, що тренування взимку спалюють набагато більше калорій, ніж влітку.

В експерименті брали участь 53 людини: чоловіки та жінки регулярно займалися спортом на свіжому повітрі у Вайомінгу (США). На вулиці при цьому було від -14 до -23 градусів. В результаті вони спалили на 34% більше калорій, ніж під час весняних тренувань.

«Холод сприяє кращому метаболізму. Людина спалює більше калорій під час термогенезу — це здатність організму підтримувати постійну температуру тіла», — пояснив один з дослідників Кара Окобок.

Небезпека зимових тренувань полягає в тому, що після них люди відчувають сильніший голод і можуть в результаті з’їсти ще більше, ніж витратили. Це потрібно мати на увазі та тримати себе в руках.

Якщо спорт взимку на свіжому повітрі — точно не для вас, вчені рекомендують хоча б спати в прохолодній кімнаті, прохолодне повітря сприяє поліпшенню обміну речовин.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net