Прогрес

Вчені пояснили, чому після 30 років час для людини починає йти швидше

Це криється в психології людини.

Всі, хто пройшов кордон 30 років, напевно, звернули увагу, що час ніби починає йти швидше. У чому ж причина?

Вчені на чолі з Дугласом Хофштедтером встановили, що причина в різниці сприйняття плину часу криється в психології людини. Все залежить від емоційного поля, яке супроводжує людей протягом дня. Якщо взяти для порівняння звичайну прогулянку матері з дитиною, то для дитини ця прогулянка буде наповнена величезною кількістю нових вражень: це нові знайомства, предмети, ігри і так далі. Відповідно емоційно поле дітей буде дуже високим, що не можна сказати про маму. Для неї прогулянка нічого особливо нового не принесе, тому і сприйняття плину часу для дитини і мами буде різним, інформує Ukr.Media.

Досі в мозку людини не знайшли структуру, яка відповідає за сприйняття часу. Але вченими встановлено, що з віком у людини зменшується рівень дофаміну в організмі, який відповідає за відчуття задоволеності і когнітивну діяльність. Саме з-за цього у старших людей сприйняття часу змінюється.

Для тих, хто дуже переживає з цього приводу, фахівці радять наповнювати життя яскравими фарбами, різними приємними подіями, новими враженнями.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net