Прогрес

Вчені придумали, як стимулювати ефективність короткочасної робочої пам’яті без допомоги ліків

Як за допомогою струму можна поліпшити пам’ять літніх людей.

Американські вчені встановили, що слабкий вплив електричного струму на мозок людей старших 60-ти років сприяє активації пам’яті. В такому випадку робоча пам’ять починає функціонувати нарівні з 20-річними, інформує Ukr.Media.

Фахівці з університету Бостона опублікували результати дослідження, яке провели. Для участі в експерименті було запрошено 42 учасники у віці 20-ти років, і 42 добровольця 60-72 років. Учасникам експерименту було запропоновано до перегляду зображення, далі вони дивилися кілька секунд на порожній екран комп’ютера, а потім знову з’являлося це ж зображення, або злегка змінене, або аналогічне першому. Після чого всі учасники повинні були визначити ідентичність або різницю переглянутих зображень.

Використання стимуляції головного мозку слабким впливом електричного струму змогло значно збільшити ефективність робочої пам’яті у людей старшого віку. Для цього команда дослідників на чолі з Робертом Рейнхартом застосували вплив струму до передніх відділів префронтальної кори і лівого відділу скроневої кори головного мозку, синхронізуючи активність цих двох областей.

Дослідники планують вести подальше вивчення впливу мозку на підвищення активності робочої пам’яті у літніх людей. При підтверджених позитивних результатах, новий метод може стати одним з основних, що використовуються для зміцнення пам’яті у людей старшого віку.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net