Здоров’я

Вчені: Раннє спілкування дитини з собакою нівелює у неї ризики захворіти на шизофренію у майбутньому

Щоб не хворіти на шизофренію, треба з раннього віку спілкуватися з собаками.

Американським ученим вдалося довести, що вплив собак на психіку дітей істотно знижує ризики розвитку у них шизофренії в дорослому віці. А ось із котами, стверджують експерти, справи йдуть трохи інакше, інформує Ukr.Media.

Як показали результати дослідження, проведеного вченими з США, присутність у родині собаки з раннього віку дитини може принести її психічному здоров’ю чимало користі, перш за все, помітно знизивши ризики розвитку шизофренії у майбутньому.

«Серйозні розлади психіки часто пов’язані зі змінами імунітету, викликаними впливом навколишнього середовища у ранньому дитинстві і, оскільки домашні улюбленці часто стають одними з перших тварин, з якими дитина має тісний контакт, було вирішено встановити їх можливий вплив», — стверджують автори дослідження.

У своїй роботі американські вчені перевірили взаємозв’язок між впливом домашніх котів і собак протягом перших 12 років життя та подальшою постановкою таких діагнозів, як біполярні розлади та шизофренія.

Вчені були дуже здивовані, зафіксувавши помітне зниження ризику розвитку цього захворювання у людей, якщо вони у ранньому дитинстві контактували з собакою. А от зв’язку між біполярним розладом і контактами з котами або собаками, виявлено не було. Навіть більше, у тих, хто в ранньому віці контактував із котами, фахівці виявили незначне збільшення ризику розвитку обох досліджуваних захворювань у старшому віці.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net