Прогрес

Вчені розкрили таємницю зникнення гігантської екзопланети

Великого об’єкта, який астрономи спостерігали на початку 2000 років, насправді не існувало.

В університеті Арізони вчені розкрили таємницю зникнення гігантської екзопланети Дагон. Виявилося, що її не існувало. Про це повідомляється на Hubblesite.

Астрономи вивчили знімки космічного телескопа Хаббл за 2004-2014 роки. У 2004-2006 роках на них був зафіксований якийсь величезний об’єкт, який назвали Фомальгаут b або Дагон.

Об’єкт, який раніше класифікували як екзопланету, поступово згас і повністю зник. Передбачалося, що це газовий гігант, чий орбітальний період становить 1700 років.

При цьому планети, що обертаються навколо зірки Фомальгаут, повинні бути теплими і випускати інфрачервоне випромінювання. Дагон ж випромінював синє оптичне світло. Також Дагон перетинав кільце космічних уламків, ніяк на них не впливаючи.

Вчені дійшли висновку, що насправді Фомальгаут b був рідкісним явищем, що виникають при зіткненні двох небесних тіл розміром з астероїд.

Напередодні стало відомо, що була знайдена планета, дуже схожа на Землю. Також повідомлялося про те, що телескоп зняв сотню падінь метеоритів на Місяць.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net