Прогрес

Вчені розробили «розумний» шолом, що сканує температуру навколо

Тепер шолом тестують в аеропортах Італії. Людей з підвищеною температурою можуть не пустити на рейс.

В Італії інженери тестують «розумний» шолом, що міряє температуру у пасажирів в аеропорту Риму. Про це повідомляє Independent.

«Інженери в аеропорту (Рим, — ред.) тестують «розумний» шолом для виміру температури у пасажирів і виявлення у них коронавірусу», — сказано в публікації.

Співробітник аеропорту може пересуватися по аеропорту і сканувати будь-кого у своєму радіусі інфрачервоним сканером, вбудованим у шолом. Якщо на пасажирі буде відображено червоне світло, це може означати, що він або вона має підвищену температуру і може бути носієм коронавірусу. Таку людину можуть не допустити на рейс.

Шолом тестують в аеропорту Фьюмічіно в Римі, але якщо експеримент буде успішним, технологію можуть почати використовувати в інших аеропортах.

Нагадаємо, що раніше вчені винайшли покриття, що захищає від коронавірусу. Покриття можна розпорошувати на будь-які поверхні, які часто використовуються людьми — наприклад, на ручки дверей і кнопки ліфтів.

Також повідомлялося, що винахідник масок N95 повернувся з пенсії для їх удосконалення. Зараз вчений разом зі своєю командою досліджує можливість стерилізації масок для їх повторного використання.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net