Прогрес

Вчені: Розумні люди старіють повільніше

Ні, вони не укладають угоду з дияволом, справа в іншому!

Розумні люди старіють повільніше всіх інших. Зараз пояснимо чому, інформує Ukr.Media.

Згідно з дослідженням, інтелект — не тільки союзник у пошуку кращої роботи з високою зарплатнею або ідеального партнера. Розумні люди старіють повільніше. Дослідження, опубліковане Британським товариством психологів, показує, що люди з високим інтелектом можуть виглядати молодше. Вони також залишаються більш оптимістичними та бадьорими, коли стають старшими.

Можливо, ви думаєте, що розумні люди зазвичай за здорове харчування, гарний сон, фізичну активність і легкий стрес (він робить нас витривалішими). Однак ці звички — не єдиний секрет людини без зморшок і сивого волосся.

У дослідженні брали участь 4 494 добровольці та вчені з університетів Ліона, Флориди, Білефельда та Монпельє. Дослідження зібрало ряд даних про IQ учасників, які відображають дані з 1957 року, коли ці люди вчилися в середній школі. У експерименті враховувався рівень освіти, характер, когнітивні здібності, а також стан їх здоров’я в період між 1992 і 1993 роками.

Після збору інформації з’ясувалося, що людям, які розвивали інтелект протягом всієї своєї молодості, вдалося підвищити ймовірність того, що оточуючим буде важко визначити їх вік в старості. Вони також будуть відчувати себе молодшими і більш життєво важливими.

Приємний бонус — готовність випробувати новий досвід, який, до речі, допомагає поліпшити неврологічне здоров’я.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net