Прогрес

Вчені створили «калькулятор смерті» від коронавірусу

Можливість смертельного результату захворювання розраховують за параметрами статі, віку і чотирма типами хронічних захворювань.

Польські вчені розробили калькулятор ймовірності смерті в разі зараження коронавірусом, повідомила представник Поморського науково-технологічного парку Міґдолі Малара-Щвітоньска, пише РИА Новости.

За її словами, програма «враховує вік і стать людини, а також і інформацію про чотири основні типи хронічних захворювань».

Серед хронічних хвороб, які враховує калькулятор — серцево-судинні захворювання, підвищений кров’яний тиск, цукровий діабет, онкологія.

«Ризик смерті від COVID дуже чітко залежить від способу життя і пов’язаних з ним захворювань, в тому числі ожиріння, діабету, гіпертонії і їх ускладнень. Останні дані показують, що смертність серед людей без будь-яких хронічних захворювань становить менше 1% випадків зі смертельним результатом COVID-19», — розповів головний розробник калькулятора доктор медичних наук Петро Бандош.

При тестуванні калькулятор показав, що ризик померти в разі зараження коронавірусом для чоловіка 30 років без хронічних захворювань становить 0,03%, а для жінки — 0,02%. У віці ж 80 років ризик для чоловіка з цукровим діабетом і онкологією становить 25,86%, а для жінки того ж віку і з тими ж захворюваннями — 14,03%.

Раніше голландські вчені назвали можливу причину, чому чоловіки частіше хворіють на коронавірус — вся справа в ферментах.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net