Прогрес

Вчені: У нашій галактиці кілька десятків розумних цивілізацій

У Чумацькому шляху має бути кілька десятків розумних цивілізацій, які спілкуються одна з одною.

Британські астрофізики з Ноттінгемського університету провели розрахунки, які показали, що в нашій галактиці повинно бути багато розумних цивілізацій. Про це повідомляється в журналі The Astrophysical Journal.

Фахівці ґрунтувалися на принципі Коперника, назвавши метод розрахунку астробіологічною коперніканською межею. Вчені відштовхувалися від припущення, що на інших планетах життя зародилося і розвивалося приблизно так само, як і на Землі.

У підрахунках вони ввели обмеження за часом і умовами. Так, передбачається, що для формування розумних форм життя необхідно близько 4,5-5 мільярдів років, а сформуватися воно може на планетах поблизу багатих металами зірок.

Згідно з підрахунками, на поточний момент в Чумацькому Шляху може існувати близько 36 активних розумних цивілізацій. При цьому, відстань до них становить приблизно 17000 світлових років. Це робить неможливим зв’язок людей з ними.

Раніше повідомлялося, що вчені довели існування іншопланетного життя у Всесвіті. Також відомо про те, що був виявлений таємничий повторюваний космічний сигнал.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net