Прогрес

Вчені у США знайшли потужний захист від COVID-19

Група вчених з дослідницького інституту Скріппса в США знайшла в крові видужалих від коронавірусу COVID-19 пацієнтів антитіла, які забезпечують потужний захист від інфекції. Стаття про їхнє відкриття опублікована в журналі Science.

Дослідники взяли зразки крові у людей, які мали легкі і важкі форми захворювання. Під час експерименту фахівці використовували тестові клітини, які синтезують рецептор ACE2, з яким взаємодіє вірус до того, як проникає в клітину. Вчені перевірили, чи може кров, що містить антитіла, зв’язуватися з вірусом і блокувати процес зараження.

Вчені виділили понад тисячу різних імунних клітин, які продукують антитіла і називаються В-клітинами, кожна з яких синтезувала окремий тип антитіл проти SARS-CoV-2. Коли була встановлена ​​послідовність генів, що кодують антитіла, вченим вдалося їх синтезувати в лабораторії. Результати скринінгу показали, що деякі антитіла, навіть в невеликих кількостях, можуть ефективно блокувати вірус, запобігаючи зараженню тестових клітин.

За словами вчених, якщо подальші тести на тваринах і клінічні випробування за участю людей пройдуть успішно, то ці антитіла можуть бути використані як лікувальний засіб вже в січні наступного року.

Раніше вченим зі США вдалося з’ясувати, чому у заражених коронавірусом людей присутній симптом втрати нюху.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net