Прогрес

Вчені виявили передачу COVID-19 в радіусі восьми метрів

Для запобігання передачі інфекції недостатньо дотримання відстані від 1,5 до 3 метрів, вважають вчені.

Вчені в Німеччині прийшли до висновку, що передача коронавірусу COVID-19 може відбуватися на відстані більше восьми метрів. Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на Центр дослідження інфекційних захворювань імені Гельмгольца (HZI) в п’ятницю, 24 липня.

Зазначено, що вчені вивчили причини спалаху коронавірусу у травні на м’ясокомбінаті в землі Північний Рейн-Вестфалія. На цьому підприємстві концерну Tönnies в окрузі Гютерсло заразилися більш як 1,5 тисячі працівників. Всього було виявлено понад 2 тисячі випадків зараження COVID-19, пов’язаних зі спалахом на м’ясокомбінаті.

Вчені реконструювали події, що відбулися, пов’язані з поширенням коронавірусу на підприємстві, встановивши, що він передався від однієї людини декільком іншим «в радіусі більше восьми метрів». Поширення COVID-19 відбувалося головним чином в охолоджуваному приміщенні з циркуляцією повітря.

«Наше дослідження висвітлює інфікування SARS-CoV-2 в робочому просторі, де комбінація різних чинників уможливлює передачу (коронавірусу на відносно великі відстані. Тепер виникає важливе питання про те, які умови дозволяють коронавірусу поширюватися на ще більших відстанях в інших сферах життя», — зазначила Мелані Брінкманн, професор Брауншвейзького технічного університету та керівник дослідницької групи HZI.

За словами професора Адама Грундхоффа, співавтора дослідження і керівника дослідницької групи Інституту експериментальної вірусології імені Генріха Петті (HPI), результати дослідження показали, що поширенню коронавірусу на великі відстані сприяють такі чинники на підприємствах, як низька температура і недостатня подача свіжого повітря.

«Досить імовірно, що ці фактори відіграють вирішальну роль у виникненні спалахів, які відбуваються на м’ясо- або рибопереробних підприємствах по всьому світу. Судячи з усього, в цих умовах для запобігання передачі інфекції недостатньо дотримання відстані від 1,5 до 3 метрів», — підкреслив він.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net