Здоров’я

Вчені виявили, що когнітивні здібності можуть погіршуватися у людей через високий тиск

Високий пульсовий тиск може вплинути на когнітивні здібності людей.

На сторінках видання Frontiers in Neuroscience опубліковані матеріали наукового дослідження, у яких повідомляється, що постійне підвищення пульсового тиску надалі може негативно позначитися на розумових здібностях людини, інформує Ukr.Media.

Опубліковані дані цілком пояснюють, чому заходи, які вживаються для лікування деменції, не приносять бажаного результату. Пульсовий тиск являє собою різницю між систолічним і діастолічним тиском. На думку експертів, кров, що надходить у мозок, за підвищеного пульсового тиску, сприяє окисленню клітин, провокуючи розвиток окисного стресу. Також є високою ймовірність утворення механічної напруги, клітинної дисфункції з подальшою загибеллю клітин у гематоенцефалічному бар’єрі, що викликають ушкодження головного мозку.

«Ми вважаємо, що зробили важливий крок на шляху до розуміння розвитку деменції. Попри те, що існує велика кількість факторів, які знижують когнітивні здібності людей з віком, важливе значення у такому випадку мають високі показники артеріального тиску», — поділився Девід Челермайер з The Brain Protection Company, професор, автор наукової роботи.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net