Прогрес

Вчені виявили, що вишня може профілактувати розвиток раку кишківника

Сполуки, які є у вишні, допомагають запобігати розвитку раку кишківника.

Антиоксидантні сполуки, які містяться у вишні, мають здатність ефективно боротися з клітинним окисленням організму, тим самим знижуючи ймовірність розвитку як запальних процесів, так і злоякісних новоутворень, інформує Ukr.Media.

За матеріалами наукового дослідження, опублікованими у виданні Cancer Letters, у вишні міститься велика кількість флавоноїдів, що надає цій ягоді глибокий червоний колір. «Дія флавоноїдів аналогічна дії антиоксидантів, і спрямована на запобігання руйнівній дії на клітини вільних радикалів, що викликають запальні процеси. Один з видів флавоноїдів, що містяться у вишні, вчені називають антоціани. Саме наявність цих сполук допомагає вишні боротися з раком кишківника, органів травлення і раком молочної залози. Причому лише у вишні, однієї з усіх ягід червоного кольору, міститься тип антоціанів, який знижує ризик розвитку колоректального раку», — повідомили дослідники з Університету штату Мічиган (США), яким вдалося встановити протипухлинну дію антоціанів, що містяться у цій ягоді.

Дослідження проводилося за умов лабораторії на гризунах. Введення в організм мишей цих сполук у поєднанні із ще одним елементом, що міститься у вишні — ціанідином, значно знизили ризики розвитку раку кишківника у гризунів.

Колеги з Турецької військово-медичної Академії Гюльхане, з’ясували, що екстракт вишні здатний чинити на ракові клітини, що викликають рак молочної залози, інгібуючу дію, перешкоджаючи їх подальшому зростанню.

Співробітниками Американського інституту дослідження раку проведений аналіз останніх досліджень, на підставі чого експерти констатували, що вживання вишні має потужну антиоксидантну, протизапальну дію, яка значно знижує ризик розвитку колоректального раку.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net